Tervetuloa 2023 Isotooppipäiville keväiseen Helsinkiin. Tapahtumapaikkana toimii nostalginen helsinkiläinen elokuvateatteri Bio Rex Lasipalatsissa aivan kaupungin ytimessä. Lasipalatsi valmistui vuonna 1936 ja Bio Rex on toiminut rakennuksessa alusta asti, ollen valmistuessaan Pohjoismaiden suurin ja kaunein elokuvateatteri!

Viereisissä tiloissa toimii vuonna 2018 avattu taidemuseo Amos Rex, joka on saavuttanut suuren suosion kaupunkilaisten keskuudessa mielenkiintoisin vaihtuvin näyttelyineen. Näyttelyyn on mahdollista tutustua Isotooppipäivien yhteydessä.

Iltajuhla järjestetään taasen varsin moderneissa tiloissa, Pikku-Finlandiassa, joka valmistui vuonna 2022 väliaikaiseksi tapahtumatilaksi Finlandia-talon peruskorjauksen ajaksi. Rakennus on saavuttanut kansainvälistä huomiota varsin ainutlaatuisilla ratkaisuillaan, näistä huomattavimpana oksalliset männynrungot kantavina rakenteina. Pikku-Finlandia sijaitsee Töölönlahden rannalla, kävelymatkan päässä keskustasta.

Isotooppipäivien ohjelma on pyritty luomaan mahdollisimman korkeatasoiseksi paikallinen isotooppitoiminta huomioiden. Ohjelma keskittyy PET-kuvantamiseen, Helsingin Isotooppiyksikössä asennetaan PET/MK-laitetta juuri Isotooppipäivien aikaan. Gammatutkimuksia, radiofarmasiaa ja laatuasioita on myös sisällytetty ohjelmaan, joten kaikille riittää varmasti mielenkiintoista kuultavaa.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Isotooppipäiville Helsinkiin, päivien paras anti on kuitenkin yleensä ihmisten kohtaamiset ja yhdessäolo isotooppihengessä!

Keväisin tunnelmin,

Isotooppipäivien 2023 toimikunta